درآمد هنگفت سران طالبان از واگذاری زمین به شیخ‌های قطری

شماری از اعضای کابینه و چهره‌های بانفوذ طالبان که بر مسندهای مهم دولتی تکیه زده‌اند، از توزیع زمین‌ و مهیا کردن شکارگاه برای بازرگانان و شیخ‌های قطری، پول هنگفتی به جیب می‌زنند. ملا خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، ملا نورالله نوری، وزیر سرحدات و قبایل طالبان، مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، و مولوی محمد نعیم وردک، سرپرست سفارت افغانستان در قطر، ازجمله این افرادند که در ۱۶ ماه سلطه طالبان بر افغانستان، با واگذار کردن زمین‌ها و دشت‌هایی در ولایات نیمروز، فراه، قندهار و هلمند به بازرگانان قطری، مبالغ هنگفتی دریافت کرده‌اند.

یک منبع آگاه، با شرط محفوظ ماندن نامش، به ایندیپدنت گفت، بازرگانان و شیخ‌های قطری مناطق مشخصی را به‌عنوان شکارگاه انتخاب می‌کنند و با پرداخت مبلغی به یکی از مقام‌های طالبان، منطقه مورد نظر خود را برای طولانی‌مدت تصاحب می‌کند.

این منبع گفت، هر یک از ولسوالی ها و محلاتی که در آن امکان شکار نوعی پرنده کمیاب به‌نام میش‌مرغ یا هوبره وجود دارد، به یکی از بازرگانان و مقام‌های قطری اختصاص یافته است.

براساس اطلاعات این منبع، ولایت نیمروز به شیخ عبدالله بن‌محمد آل‌ثانی، ولسوالی خانشین در هلمند به شیخ احمد ابن عبدالله دوم، ولایت فراه به شیخ علی بن عبدالله دوم، ولایت هلمند به خالد بن شاهین الغنائم، ولسوالی غوریان در هرات به خلیفه حمد العطیه، ولسوالی کهسان در هرات به شیخ عبدالعزیز بن‌جاسم آل‌ثانی و ولسوالی شیندند هرات به شیخ خالد بن خلیفه دوم واگذار شده است.

به گفته او، این افراد که از مقام‌ها و بازرگانان قطرند، این مناطق را به هدف شکار انتخاب کرده‌اند و در فصل شکار که معمولا میان ماه‌های جنوری و فبروری است، با ده‌ها خدمه و محافظ و بدون اخذ ویزا، وارد افغانستان می‌شوند.

در روزهای اخیر، ملا خیراالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، و حاجی محمد یوسف وفا، والی طالبان برای قندهار، از کمپ‌هایی که در محلات مربوط به بازرگانان و مقام‌های قطری در ولایات فراه، هلمند، قندهار، نیمروز و هرات ایجاد شده‌اند، بازدید کردند.

این منبع خبری اضافه کرد که خدمه‌ و محافظان بازرگانان قطری، از چند روز قبل وارد شکارگاه‌ها در هلمند، قندهار، نیمروز و فراه شده‌اند و برای پذیرایی از مالکان این شکارگاه‌ها آماده می‌‌شوند. بیشتر خدمه‌ بازرگانان و شیخ‌های قطری که برای پذیرایی از آنان وارد افغانستان شده‌اند، شهروندان پاکستان‌اند.

ویدیوها و عکس‌های منتشرشده ازسوی چند تن از اعضای طالبان در توییتر نیز حضور حاجی محمد یوسف وفا، والی طالبان در قندهار را هنگام بازدید از کمپ‌های پذیرایی از بازرگانان قطری نشان می‌دهد.

در یکی از ویدیوها، مردی که به نمایندگی از یکی از شیخ‌های قطری به قندهار سفر کرده است، پاکت سربسته‌ای را به حاجی محمد یوسف وفا تحویل می‌دهد.

فرد مطلعی که با ایندیپندنت گفت‌وگو کرده است، اشاره کرد که هریک از بازرگانان و شیخ‌های قطری که منطقه‌ای را در ولایات جنوب افغانستان به شکارگاه اختصاص داده‌اند، در هربار سفرشان به افغانستان، به مقام‌های طالبان تا ۵۰۰ هزار دالر آمریکایی هدیه می‌دهند. این منبع علاوه کرد که همین روش در زمان حاکمیت دولت جمهوریت در افغانستان نیز جریان داشت، اما تفاوت در این بود که مقام‌های دولت جمهوریت، چند برابر طالبان پول می‌گرفتند.

بر اساس اطلاعات یک منبع آگاه، غلام رسول نایاب، شهروند افغان-کانادایی، رابط سران طالبان با شیخ‌های قطری و معتمد مالی آن‌ها است. او به عنوان یک شخص معتمد، برای توزیع پول میان طالبان، هماهنگی سفر و خرید نیازمندی‌های محل استقرار قطری‌ها در افغانستان دارای اختیارات است.

بر اساس سندی که با ایندیپندنت به اشتراک گذاشته شد، تنها در سفر یکی از شیخ‌های قطری به ولایت نیمروز یک میلیون و ۲۴۰۲۰ دالر هزینه شده است. از این مبلغ، ۵۰۰ هزار دالر به خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان داده شده و مابقی بین مقام‌های محلی، کارمندان ارشد وزارت اطلاعات و فرهنگ، مسئولان فرودگاه و فرماندهان طالبان تقسیم شده است.

میرزا محمد کتوازی یکی از افرادی است که در داخل افغانستان بابت مهیا کردن محل اقامت و هماهنگی برای ملاقات با برخی از سران طالبان، بخشی از این پول را به جیب زده است.

در سندی که جزئیات هزینه‌های یکی از شیخ‌های قطری در آن درج شده، آمده است که غلام رسول نایاب از طریق میرزا محمد کتوازی، حتی به محافظان دفتر نخست‌‎وزیری طالبان (ارگ) هم پول داده است.

در بخش‌هایی از افغانستان یک نوع پرنده کمیاب وجود دارد که از آن به نام‌های مختلف، ازجمله میش‌مرغ، چرس و دُغ‌دُغ یاد می‌شود.
یک منبع آگاه دیگر که تجربه شکار در بخش‌های مختلف افغانستان را دارد، به ایندیپندنت گفت، شیخ‌های قطری و بازرگانان که برای شکار به افغانستان می‌روند، به دنبال پرنده هوبره یا میش‌مرغ‌اند.

قطر از سال ۲۰۱۲، میزبان شماری از رهبران طالبان است. سران طالبان به بهانه تسهیل گفت‌‌وگوهای صلح میان این گروه و دولت‌های غربی، در اوایل سال ۲۰۱۳ دفتری را در شهر دوحه باز کردند و از آن طریق مذاکراتی را با شماری از دولت‌های جهان به‌راه انداختند.

(ایندپندنت / 7 دسمبر 2022)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x