ما باید برای بدترین سناریو در افغانستان آماده می‌بودیم

پس از انتشار گزارش کاخ سفید در مورد خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و سقوط دولت این کشور، وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید در مورد افغانستان و احتمال سقوط آن پیش‌بینی‌های لازم را نکرده بود.

روزنامه پولیتیکو در گزارشی تازه، به نقل از آنتونی بلینکن در جلسه آنلاین او با همکارانش پس از انتشار گزارش کاخ سفید، نوشت که به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، «ما باید در آن زمان خود را برای بدترین سناریو در افغانستان آماده می‌کردیم.‌»

بلینکن در این جلسه پنج موردی را که دان اسمیت، دیپلمات کارکشته وزارت امور خارجه آمریکا، پس از بررسی وضعیت افغانستان در بازه زمانی میان جنوری ۲۰۲۰ تا اگست ۲۰۲۱ برشمرد، مطرح کرد.

او گفت: «در قدم اول ما باید خود را برای بدترین سناریو قابل تصور در افغانستان آماده می‌کردیم. نبود برنامه‌ریزی در وزارت خارجه به‌خصوص برای بدترین شرایط، باعث شکایت بیشتر دیپلمات‌های ما شد. وزارت خارجه احتمال سقوط سریع دولت افغانستان را پیش‌بینی نکرده بود؛ اما طالبان به سرعت باورناپذیری افغانستان را به دست گرفتند.»

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: «سقوط دولت افغانستان یک احتمال بسیار ضعیف تلقی می‌شد اما بدیهی است که این رویداد با تاثیر بالقوه بسیار بالا شکل گرفت؛ در حالی که ما باید برای آماده شدن برای آن وضعیت کارهای بیشتری انجام می‌دادیم.»

مورد دیگری که وزیر امور خارجه مطرح کرد، این بود که برنامه‌ریزی وزارت امور خارجه برای وضعیت اضطراری امکان داشت سیگنال‌های بدتری به دولتمردان افغانستان مخابره کند و «آنان فکر کنند که ما کنترلمان بر اوضاع را از دست داده‌ایم».

از موارد دیگری که وزیر امور خارجه آمریکا در رابطه با گزارش خروج از افغانستان مطرح کرد، آشفتگی و نبود یک راهکار در روزهای تخلیه بود. او می‌گوید در مورد طرح تخلیه دورنمای روشنی وجود نداشت و کسی نمی‌دانست در زمان تخلیه همکاران آمریکا اولویت‌ها چگونه باید باشد.

بلینکن گفت: «ما کارهای مهمی کردیم اما در کنار آن اشتباهاتی هم مرتکب شدیم که می‌توانستیم بهتر از آن عمل کنیم. اما در مجموع من معتقدم کارمندان وزارت خارجه برای اجرای بهتر وظایفشان در آن روزها تمام تلاش و توان خود را به کار بستند.»

اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا درباره روند خروج از افغانستان و سقوط دولت جمهوری در حالی بیان می‌شود که به شیوه مدیریت این نهاد بر خروج و تخلیه افغانستان در روزهای نخست سقوط دولت سابق این کشور، انتقادهایی مطرح است. در حال حاضر، جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا منتقد سرسخت عملکرد وزارت خارجه آمریکا به رهبری بلینکن در دوره منتهی به سقوط دولت در افغانستان‌اند. آن‌ها به دلیل آنچه پنهان‌کاری بلینکن در مورد واقعیت‌های سقوط افغانستان می‌نامند، او را به کنگره احضار کرده‌اند.

یکی از دلایل احضار بلینکن مخفی‌سازی نامه مخالفت تعدادی از دیپلمات‌های آمریکایی شاغل در سفارت این کشور در افغانستان است. این نامه که از آن به نام «کابل مخالف» یاد می‌شود، جولای ۲۰۲۱ برای بلینکن فرستاده شد.

با این حال جمهوری‌خواهان مصمم‌اند این نامه را که از احتمال سقوط حتمی کابل پس از خروج نیروهای آمریکایی خبر داده است، به چنگ بیاورند.

خروج شتاب‌زده و سریع آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ توازن قدرت در این کشور را به نفع طالبان تغییر داد.

(پولیتیکو / ۶ آپریل ۲۰۲۳)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x